Om Wanja


Jag heter Wanja och är diplomerad hundfrisör och jag utbildar även blivande frisörer på Hundens Hus i Göteborg. Jag har specialiserat mig på spanielraserna, settern, och retrieverraserna och dessa grupper utför jag även utställningsklipp/trim på. Övriga raser är självklart välkomna till mig för vardagsklipp och trim. Jag har också utbildat mig på rasen Norwichterrier som är en pigg liten trimras och målet är att bli tillräckligt erfaren på rasen för att kunna erbjuda utställningstrimning, men idag utför jag vardagstrim på rasen. För mig är det viktigt att inte utge sig för att kunna göra utställningsklipp/trim om man inte har många års erfarenhet och spetskompetens i just den rasen. Därför har jag begränsat vilka raser jag gör inför tävling, det tjänar både jag och du som kund på. Jag har själv varit mycket aktiv inom utställning under mer än 25 år och vet vikten av detaljerna och att de blir korrekta. 


När jag arbetar med din hund är det viktigt för mig att jag, så långt det är möjligt, inte gör något som hunden tycker är obehagligt. Jag arbetar med positiva metoder och undviker tvång, då jag vet att med tålamod och lugn kommer man långt med hundar. Vissa saker måste man som hund göra även om man inte vill, och då hjälper inte hårda händer utan det får en direkt motsatt effekt. Så hos mig kan du lita på att jag kommer ta hand om din hund på bästa sätt och utifrån de förutsättningarna hen har. Jag för alltid en dialog med dig som ägare, och märker jag att din hund har det jobbigt så kommer jag tala om det så får vi tillsammans komma fram till en plan på hur vi kan jobba bort detta. 


Jag har hund som livstil och har alltid haft ett aktivt hundägarliv. När mitt intresse för utställningar, hundens anatomi och avel växte i 20-års åldern, var steget inte långt till att äntligen föda upp irländsk röd setter i liten skala. Jag ha idag lagt uppfödningen i vila och har heller ingen setter kvar utan jag har numera Cockerspaniel, även om det säkert kommer in en setter i hushållet igen. Jag och min tik Iris utbildar oss för tillfället till besökshundsteam, ställer ut lite då och då och njuter av hundlivet i Hindås.


/ Wanja Westerlund

Wanjas Hundsalong (Hindås)

Ringvägen 12

438 54 HINDÅS

 Wanjas Hundsalong (Högsbo, Hundens Hus)

 J.A Wettergrensgata 6

 421 30 Västra Frölunda

unsplash